AcasăServiciiLucrari Dragaj

SERVICII

sound by Jbgmusic

Lucrari Dragaj

Inca de la infiintare compania SUPERQUATRO GRUP executa lucrari de dragaj pe Dunarea Maritima si Fluviala, in vederea asigurarii conditiilor de navigatie; dragaje in porturi si bazine pentru asigurarea adancimilor de operare a acestora; dragaje in vederea realizarii unor constructii hidrotehnice.

Lucrarile de dragaj se efectueaza atat cu utilaje proprii cat si cu utilaje inchiriate de la parteneri, firma dispunand de personal tehnic de specialitate necesar executarii unor astfel de lucrari.

In principal, pentru lucrarile de dragaj se utilieaza urmatoarele utilaje:

  • draga cu cupe model Deggendorf cu capacitate de 750 mc/ora
  • pompa dragaj Toyo tip DP50BL-6, cu debit de 720 mc/ora
  • salanda hidroclap cu capacitate de 200 mc – 1 bucata
  • salanda hidroclap cu capacitate de 400 mc – 1 bucata
  • macara plutitoare echipata cu greifer polip.
 In viata de zi cu zi, se identifica urmatoarele tipuri de DRAGAJE:

1. pentru restaurarea litoralului – acolo unde comunitatile traiesc din activitati recreationale specifice (turism). Vanturile puternice din sezonul de iarna au un puternic efect de erodare. Aceasta situatie face extraordinar de util dragajul pentru restaurarea plajelor prin depunerea de nisip.

2. pentru asigurarea de adancimi in acvatoriile portuare, canale si cai navigabile – conditie primordiala pentru siguranta navelor. Dragajele sistematice asigura navigatia in conditii depline de siguranta, constituie un beneficiu pentru echilibrul biosistemului.

3. pentru reechilibrarea ecosistemului – prin dragaje se remediaza eventualele blocaje si se asigura conditii optime pentru dezvoltarea faunei piscicole in „zonele umede”. Deschiderea de canale asigura circulatia apei si a vietuitoarelor, transportul nutrientilor si evacuarea apelor uzate.

4. atat in lacurile naturale cat si in amenajarile piscicole, depunerile de material erodat urmare actiunilor vanturilor pot duce la colmatarea acestora. Dragajele au rolul de a reface adancimile si conditiile necesare vietuitoarelor acvatice.

5. prin operatiuni de dragaj se pot crea insule sau extinde zonele de uscat. Utilizand dragile este unul dintre modurile cele mai eficiente de a crea noi insule prin depuneri controlate de material pentru a reface zonele afectate sau pentru a crea noi teritorii.

6. pentru indepartarea sedimentelor transportate inevitabil de apele curgatoare si care, la un moment dat, pun in pericol navigatia sau libera scurgere a apelor, sunt necesare, periodic, lucrari de executie de dragaje de intretinere. Acest tip de dragaj este util si in bazine naturale folosite de comunitati pentru stocarea rezervelor de apa.

7. in cadrul programelor de imbunatatire a conditiilor de navigatie, dragajele reprezinta un factor determinant asigurand adancimile minime necesare navigatiei, debite marite pe sectoarele prelucrate, precum si un efect de autodragare.

8. exploatarea zacamintelor de pietris si nisip in vederea asigurarii materiilor prime pentru lucrarile de constructii este o alta activitate in care dragile sunt folosite cu randamente maxime.

In urmatorii ani, estimam o evolutie favorabila in ramura constructiilor hidrotehnice datorita necesitatii respectarii normelor impuse prin Strategia Dunarii care constau in implementarea unor proiecte prioritare pe Dunare.