AcasăEchipamente Speciale

Echipamente Speciale

Societatea SUPERQUATRO GRUP are in dotare o serie de echipamente speciale care permit executarea unor lucrari cu grad inalt de complexitate si risc in conditii de maxima eficienta si siguranta, respectand cu mare atentie mediul inconjurator.

 Pe scurt, va prezentam cele trei categorii de echipamente cu caracteristicile lor si zonele de utilizare:

A. DISPOZITIV DE DEBITARE CU CABLU DIAMANTAT model HILTI DS-WS 30, Elvetia (Fisa 1) >> galerie foto

Prin actionarea electrica (2x15 kw) a unui cablu diamantat cu un diametru de 12.5 mm, in mediu umed, acest dispozitiv poate debita orice structuri metalice, din beton sau beton armat, precum si piatra, fara ca dimensiunile de gabarit sa constituie un impediment.

Spre deosebire de metodele clasice de debitare: cu discuri metalice sau abrazive, cu rotopercutoare sau picamere, debitarea cu cablu diamantat are urmatoarele avantaje:

  • nu transmite vibratii sau socuri;
  • poate taia elemente cu grosimi de 4 m, dintr-o singura operatie.
  • suprafetele rezultate in urma taierii nu necesita reparatii sau prelucrare;
  • montarea si demontarea dispozitivului se face rapid;
  • dispune de sistem automat de control al avansului;
  • are un reglaj fin al vitezei si a tensiunii de avans a firului diamantat;
  • nu produce praf.
B. Modulele hidraulice de tragere HERCULES (Fisa 2) >> galerie foto

Fiecare modul hidraulic de comanda poate actiona doua tragatoare hidraulice cu o capacitate de tragere de  300 tf fiecare. Echipamentele au fost concepute si executate in Romania  pentru a fi utilizate in aplicatii deosebit de dificile precum dislocarea si ranfluarea epavelor. Utilizand aceste echipamente si lanturi navale de calibru 76, SUPERQUATRO GRUP a efectuat si finalizat cu succes lucrarile de dislocare a epavei pasagerului Transilvania si a cargoului M/V Slatina. 

Deosebit de fiabile, putand fi actionate prin telecomanda, aceste tragatoare isi pot gasi aplicatii in cele mai variate domenii:

  • pot deplasa greutati de peste 1.000 tone in plan orizontal, acolo unde utilajele de ridicat clasice nu pot interveni;
  • pot participa la operatiuni speciale de demolare, acolo unde interventiile cu utilaje clasice au un grad prea mare de risc;
  • pot fi incluse in operatiunile speciale de subtraversare a Dunarii cu cabluri sau tubulaturi.
 C. Baloane de ranfluare 

Societatea noastra dispune de un numar de 34 baloane de ranfluare, de diferite dimensiuni, care pot asigura flotabilitatea pentru o greutate de aproximativ 800 tone.

Aceste baloane pot fi utilizate atat pentru asigurarea flotabilitatii navelor avariate, in operatiunile de ranfluare a acestora sau dislocarii de epave dar, in acelasi timp, pot fi folosite si la operatiunile de lansare a unor nave sau instalatii plutitoare sau ridicarea acestora la suprafata (in special a navelor si instalatiilor plutitoare cu fund drept) sau chiar la transportul pe uscat a unor constructii sau ansamble agabaritice, cu greutati foarte mari.